Sunday, May 5, 2019

λουιζα βογιατζη ψυχολογος

https://icktmuuf.blogspot.com/2019/05/blog-post_35.html
https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_80.html
ικα ανανεωση βιβλιαριου 2018

Ο πίνακας του Γάλλου ζωγράφου - που ηγήθηκε του κινήματος του ρεαλισμού στη ζωγραφική - εκτίθεται στο Muse d'Orsay, στο Παρίσι. Το 2011, ένας δάσκαλος νηπιαγωγείου στη Γαλλία, ο Φρεντερίκ Ντουράν-Μπαϊσάς, ανήρτησε στον «τοίχο» του στο Facebook έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στον πίνακα του Κουρμπέ. Λίγο μετά, οι Αρχές που φροντίζουν για τα χρηστά ήθη στο Facebook «κατέβασαν» τη σελίδα του δασκάλου. Χωρίς καμία εξήγηση. Ο Ντουράν-Μπαϊσάς μήνυσε τον «γίγαντα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα λογοκρισίας.


Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, η υπόθεση έφτασε επιτέλους στα δικαστήρια, και η δίκη ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου. Οι νομικοί σύμβουλοι του Facebook επέμειναν να γίνει η δίκη στην Καλιφόρνια, όπως προβλέπεται από τους όρους χρήσης του μέσου. Παρ' όλα αυτά, γαλλικό Εφετείο αποφάσισε, το 2016, ότι η δίκη θα γίνει στη Γαλλία.


παραλληλο κειμενο για προσφυγικους συνοικισμους

Τέχνη ή ; Το Facebook στο εδώλιο της Γαλλίας για λογοκρισία του Κουρμπέ


«Λογοκρίνοντας αυτόν τον πίνακα, ο οποίος επιπλέον είναι ένας ύμνος στην ελευθερία για δημιουργία, είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας, επίθεση κατά της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη» υποστηρίζει - όπως γράφει η Le Monde - ο δικηγόρος του δασκάλου νηπιαγωγείου, Στεφάν Κοτινό. «Εάν το Facebook έχει διαφορετική άποψη για το περιεχόμενο των νόμων για την ελευθερία της έκφρασης, δεν έχει δικαίωμα να την επιβάλει» τονίζει.


origin


(«Η Καταγωγή του Κόσμου», του Γκουστάβ Κουρμπέ )


Ο Ντουράν-Μπαϊσάς ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ για αμαύρωση της φήμης του, εξηγήσεις γι’ αυτό που συνέβη και αποκατάσταση της σελίδας του στο Facebook.


«Είχε 800 φίλους στο Facebook, 800 φίλους που αναρωτήθηκαν γιατί του "έκλεισαν" τον λογαριασμό» ανέφερε η Μαριόν Κοτινό-Ζους. «Φίλους που σκέφτηκαν ότι ήταν αμφίβολης ηθικής, που τον ρώτησαν - κι εδώ, παραθέτω - κατά πόσον ήταν αναμεμειγμένος σε "ύποπτες δουλειές"». Πώς να εξηγήσει στους 800 φίλους του ότι ήταν καλός άνθρωπος;» πρόσθεσε ο δικηγόρος.





λουιζα βογιατζη ψυχολογος
λουιζα βογιατζη ψυχολογος

No comments:

Post a Comment