Friday, May 10, 2019

τκ οδων

https://owahjrwy.blogspot.com/2019/04/blog-post_11.html
καιρος βαρσοβια δεκεμβριος
τκ οδων

Οι επιστήμονες του Francis Crick Institute, ενός ιατρικού ερευνητικού κέντρου, έχουν ταυτοποιήσει τον ρόλο ενός βασικού γονιδίου που ελέγχει πως τα έμβρυα σχηματίζονται κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών ανάπτυξής τους.


Η κατανόηση της βιολογίας πίσω από αυτά τα πρώιμα στάδια μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη τρόπων βελτίωσης των ποσοστών επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, προσφέροντας εξήγηση στο γιατί κάποιες γυναίκες βιώνουν αποβολές και προσφέροντας μία γενικότερη γνώση στο πως αναπτύσσονται οι άνθρωποι.


Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραποιήσει τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα εμβρύων για να μπορέσουν να κατανοήσουν, και να φτιάξουν, μεταλλάξεις γονιδίων που οδηγούν σε κληρονομικές ασθένειες, όπως καρδιολογικά προβλήματα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη έρευνα που στοχεύει στην ανθρώπινη ανάπτυξη και εξέλιξη.


«Σβήνοντας» ένα σημαντικό στάδιο


Το να σταματήσεις την λειτουργία ενός γονιδίου και να ανακαλύψεις τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει είναι ένας καλός τρόπος να καταννοήσεις τον σκοπό του γονιδίου.


Η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνική τροποποίησης γονιδίων γνωστή και ως CRISPR-Cas9 για να «σβήσει» ένα συγκεκριμένο γονίδιο που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των εμβρύων, γνωστό ως OCT4. Το μπλοκάρισμα της λειτουργίας αυτού του γονιδίου σημαίνει πως η πρωτεϊνη που παράγεται, επίσης γνωστή και ως OCT4, δεν μπορεί να παραχθεί, παύοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη του εμβρύου.


Όταν ένα ωάριο γονιμοποιείται, σχηματίζει ένα έμβρυο, το οποίο αργότερα χωρίζεται και αναπτύσσεται από ένα κύτταρο σε ένα σύνολο πάνω από 200 κυττάρων, το οποίο ονομάζεται βλαστοκύστη. Σε αυτό το σημείο, τα κύτταρα ξεκινούν να χωρίζονται και να εξειδικεύονται, με κάποια από αυτά να χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό του πλακούντα και άλλα προοριζόμενα να σχηματίσουν το μωρό.


Οι ερευνητές βρήκαν πως χωρίς το OCT4, η βλαστοκύστη δεν θα μπορούσε να σχηματισθεί.


«Μείναμε έκπληκτοι βλέποντας το πόσο σημαντικό είναι αυτό το γονίδιο για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στην επιβεβαίωση του ρόλου του» ανέφερε η Norah Fogarty του Francis Crick Institute, πρώτη συγγραφέας της έρευνας, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό Nature. «Άλλες ερευνητικές μέθοδοι, συμπεριλαμβανομένου μελετών σε ποντίκια, πρότειναν έναν πιο συγκεκριμένο ρόλο για το OCT4, οπότε τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα αναφορικά με το ανθρώπινο έμβρυο» ανέφερε η Fogarty σε ανακοίνωσή της.



τκ οδων
διπλωμα adr τιμη
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/05/blog-post_2.html

No comments:

Post a Comment