Tuesday, June 4, 2019

τραπεζακι διακοσμητικο

τραπεζακι διακοσμητικο

Η Μαρί-Πολ Μενιέρ της Επιτροπής για την Προώθηση των Πουλερικών Μπρες μοιράζεται με το CNNi την ιστορία του ξεχωριστού αυτού κοτόπουλου. Εξηγεί ότι υπάρχει πληθώρα ιστορικών αρχείων που επιτρέπουν την μελέτη της ιστορίας του κοτόπουλου Μπρες, με την πρώτη να χρονολογείται περίπου το 1591.


Το κοτόπουλο κατέκτησε τη διεθνή φήμη του κατά τον 19ο αιώνα λόγω των χρωμάτων του (κόκκινο λοφίο, λευκό σώμα και μπλε πόδια), τα οποία ταιριάζουν με αυτά της γαλλικής σημαίας. Η φήμη του όμως "εκτοξεύθηκε" όταν κατά την δεκαετία του 1950 κατέκτησε προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (AOC),κι έγινε έτσι το πρώτο ζώο που ελάμβανε αυτόντον τίτλο. Να σημειωθεί πως αντίστοιχο τίτλο έχει και η σαμπάνια.


Στην επιτρεπόμενη περιοχή εκτροφής κοτόπουλου Μπρες υπάρχουν σήμερα περίπου 180 φάρμες.


Σε μία από αυτές, την οικογενειακή φάρμα Λορένσι εκτρέφονται περίπου 20.000 πουλερικά τον χρόνο. Σύμφωνα με εργάτη της φάρμας, δεν αρκεί τα κοτόπουλα να εκτρέφονται στην Μπρες, πρέπει επίσης να τρέφονται αποκλειστικά με προϊόντα της περιοχής.


κανε ενα βημα να κανω εγω το επομενο lyrics

Τα κοτόπουλα τρέφονται με ένα μείγμα που αποτελείται από καλαμπόκι, γάλα και σιτάρι καθώς και με σκουλήκια, σαλιγκάρια και έντομα τα οποία συλλέγουν μόνα τους. Προκειμένου να μετατραπούν οι μυες τους σε λίπος τα κοτόπουλα ξεκουράζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε κλουβιά γνωστά ως “épinettes”.


Η φάρμα Λορένσκι, όπως και πολλές άλλες της περιοχής, αγοράζει κοτόπουλα από κέντρο εκτροφής το οποίο εξασφαλίζει την παροχή καθαρόαιμων πουλερικών. Τα κοτόπουλα καταφτάνουν στη φάρμα όταν είναι μόλις μίας ημέρας και σφάζονται μετά από τέσσερις μήνες, με εξαίρεση τα θηλυκά που πλησιάζουν την ωορρηξία και διατηρούνται ζωντανά για έναν μήνα παραπάνω.



τραπεζακι διακοσμητικο
δρομολογια πλοιου θασου
https://yecfggza.blogspot.com/2019/05/blog-post_39.html
https://racnascy.blogspot.com/2019/04/blog-post_137.html

No comments:

Post a Comment