Saturday, March 16, 2019

εφημερευον φαρμακειο πατρας

https://yecfggza.blogspot.com/2019/05/blog-post_81.html
καταγωγη αινσταιν
ζλαταν πικε

Η μαθητική «εικονική επιχείρηση» ΧΒΑΝD από το Κολλέγιο Ανατόλια, έλαβε το πρώτο βραβείο, για ένα wearable με τη μορφή ρολογιού τελευταίας τεχνολογίας, που παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων. Συγκεκριμένα, μετρά τους παλμούς του χρήστη και ειδοποιεί το χιονοδρομικό κέντρο για να σταλούν οι πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση που ο σκιέρ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ως «πιο καινοτόμο προϊόν» κρίθηκε αυτό της «επιχείρησης Τhink Big 2 Change Small», από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια κοινωνική επιχείρηση, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανέλαβε να ενημερώσει τη μαθητική κοινότητα σχετικά με την προσφορά μυελού των οστών για τη θεραπεία καρκινοπαθών, έτσι ώστε τα παιδιά να προτρέψουν τους γονείς τους να γίνουν δότες. To βραβείο «καλύτερο περίπτερο» κατέκτησε το ΓΕΛ Ποδοχωρίου Καβάλας, οι μαθητές του οποίου παρήγαγαν τρία είδη σαπουνιών, με ενεργό άνθρακα, με ξανθό μούστο και με πούδρα, από εξαιρετικής ποιότητας αμύγδαλα τοπικής παραγωγής.


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από σαράντα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Κιλκίς, Καβάλα, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Γιάννενα, Κοζάνη, Έβρος, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Πέλλα, Καστοριά), τα προϊόντα και η εταιρία των οποίων κρίθηκαν από ειδική επιτροπή, με βάση την καινοτομία, τον τρόπο παρουσίασης και εμφάνισης, τα επιχειρηματικά σχέδια και την γνώση λειτουργίας μίας εταιρίας.


«Είναι καταπληκτικό που βλέπουμε νέους ανθρώπους που έχουν τόσο σημαντικά επιτεύγματα και που τα κάνουν πράξη. Είναι σημαντικό, εμείς, οι πολιτικοί να δημιουργήσουμε το πλαίσιο ώστε αυτά τα παιδιά να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικό προϊόν, αυτά τα παιδιά να έχουν ευκαιρίες για να μπορούν να επιτυγχάνουν αλλά και να αποτυγχάνουν. Υπάρχουν καλές πρακτικές στο εξωτερικό που τους δίνουν τη δυνατότητα, με κτίρια και υποδομές να μπορέσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και είναι καιρός να τις μιμηθούμε» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στη διάρκεια της απονομής των βραβείων.



εφημερευον φαρμακειο πατρας
εφημερευον φαρμακειο πατρας
https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/04/blog-post_117.html

No comments:

Post a Comment